Glosuji

Tak na tuto rubriku se těším. Tady budu glosovat (komentovat) všechno, co mne kde zaujme a co bude mít aspoň trošku nějakou souvislost s nosným tématem…

ctverecekŽádné velké interpelace se zde samozřejmě nebudou konat, na to nemám prostředky ani postavení, ale rozhodně to nebude jen plané plácání slámou, jak to prezentuje jednou politická koalice, podruhé opozice. Vím už dopředu, že častá bude věta „pane ministře lžete“. To mne naši slavní politici naučili, a když mohou oni, proč bych nemohl já. Zvláště jeden či dva v těch exhibicích v tomto smyslu vynikají. Škoda, že se jako sebeobranný prostředek proti těmto lidem neujala mackofacka.

  Ale glosovat se samozřejmě dá i velmi pozitivně. Vůbec si nemyslím, že všechno je jen špatné, anebo z jiného pohledu jen černobílé. Právě v glosách lze zaznamenat názorovou různost, a přitom současně i souhlas. Nesmírně rád čtu komentáře některých našich špičkových novinářů, byť s nimi třeba v daném okamžiku nesouhlasím. Proboha, ale o tom to je. Nikdy jsem nestudovat teorie žurnalistiky, takže možná nemám pravdu, ale tak nějak to cítím. A to mi stačí. Podlé ovšem je, když na základě pár trefných komentářů se postřelená husa ozve, navíc je ve funkci mocipána, neunese kritiku, sjedná si katy, a projde se po autorovi. Tak přesně tohle se mi několikrát stalo – a stálo mne to místo. Proto mne to baví.